Nieuwe serie verhalen

4 maart 2019 PTSS
Foto: Bas van der Berg

Aan het einde van deze maand is het zes jaar geleden dat bij mij de diagnose “Werkgerelateerde PTSS” werd gesteld. Deze diagnose zette niet alleen mijn maar ook het leven van mijn gezin op z’n kop. Zes jaar vechten om te proberen mijn leven weer op de rails te krijgen, een strijdt die tot nu toe maar voor een deel is gelukt.

In 2014 heb ik mijn boek “Hoe mijn jongensdroom een nachtmerrie werd” uitgegeven. Een boek dat ik schreef om uit te leggen wat PTSS met mij doet. Het schrijven van dit boek was in een tijd dat ik zelf niet precies wist wat mij overkomen was en wat PTSS was en wat deze ziekte met mij deed en nog zou doen. Ik kon alleen maar uitleggen wat er op dat moment in mijn hoofd omging.

In deze nieuwe serie verhalen wil ik jullie meenemen in de nachtmerrie die voortduurde na mijn boek. Niet alleen die van de nachtmerrie van de monsters in mijn hoofd, maar ook die van de behandelingen bij psychologen, het gevecht tegen UWV, het onbegrip bij buitenstaanders en collega’s en het nog altijd voortdurende juridische gevecht tegen mijn ex werkgever over restschade. Wat voor invloed heeft mijn PTSS op mijn gezin, mijn vrienden en kennissen. Hoe ga ik nu om met mijn PTSS, waardoor is mijn leven met PTSS door de komst van Jinke mijn Buddyhond veranderd.

PTSS is voor iedereen die er door getroffen wordt anders en ervaart het op zijn of haar eigen manier. Met deze serie verhalen wil ik mijn persoonlijk verhaal beschrijven, om zo meer begrip voor deze uiterlijk niet zichtbare ziekte te krijgen.

Jacco Bezuijen

Please follow and like us:

One Reply to “Nieuwe serie verhalen”

  1. Lex Verzijlbergen schreef:

    Ik lees graag met je mee !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)