Vietnamese Loempia’s

10 februari 2018 recepten

Vandaag lang in de keuken gestaan om Vietnamese Loempia’s te maken. Zoals gewoonlijk deel ik het resultaat altijd met mijn vrienden via Facebook. De onvermijdelijke vraag werd natuurlijk gesteld:

“Hoe maak je nou zelf Vietnamese loempia’s?”

Laat ik beginnen met het boodschappenlijstje:

  • 2 Kipfilet of  1 doosje garnalen
  •  1 zakje Glasnoodles
  • 2 Bospeen
  • 1/2 Spitskool of Chineesekool
  • 2 Bosuitje of lente uitje
  • 22 Loempiavellen
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 1 eetlepel Fishsaus
  • 1 eetlepel Suiker
  • Ei of water
  • Zonnebloem olie

Zorg dat je ruim de tijd hebt, want de bereiding vergt nogal werk!

Bereiding:

  • Ontdooi de loempiavellen
  • Snij de kipfilet of Garnalen in kleine stukjes.
  • Meng wat fishsaus, peper zout en gemberpoeder door de kip of garnalen.
  • Maak de glasnoodles zoals op de verpakking staat en koel deze onder koud water af en knip of snij deze vervolgens in kleine stukjes.
  • Snij de bospeen in Jullienes snijden, (heel dunnen sliertjes)
  • Snij de kool zeer fijn
  • Snij de ui zeer fijn
  • Bak in een klein beetje olie de kipfilet bruin of de garnalen tot ze wat roze kleuren.
  • Voeg de ui toe, bak even mee.
  • Voeg de peen, kool en kort geknipte glasnoodles toe, roerbak kort mee.
  • Zet de vulling even apart om wat af te koelen.
  • Doe suiker bij de vulling en schep deze er goed doorheen.
  • Klop een eitje of pak een kopje water
  • Pak een loempiavel en schep er wat vulling op en vouw tot een loempia. Rol ze goed strak op!
  • Plak de loempia dicht door wat ei of water te gebruiken.
  • Zet een wok met voldoende zonnebloem olie op het vuur en verwarm tot 170-180 graden. Loempia’s mogen tijdens het bakken de bodem van de pan niet raken, anders verbranden ze!
  • Bak de loempia’s rondom bruin.

 

Als je nu niet weet hoe je een loempia moet vouwen, kijk dan het volgende filmpje!
https://www.youtube.com/watch?v=JlpoouKLQ5w

 

Eet smakelijk en laat me even weten hoe het maken van jouw loempia’s is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)