Beste meneer uit Nunspeet

7 december 2020 Blog

Je bent tegen de Coronamaatregelen van ons kabinet. Je kan je niet vinden in het anderhalve meter afstand houden. Je vindt het niet kunnen dat je niet met meer dan vier man bij elkaar mag lopen op straat en je vindt de mondkapjesplicht belachelijk. Eigenlijk vindt je Corona een hoax. Dan besluit je dat je een statement wilt gaan maken. Je weet ook al precies waar en dat is in winkelcentrum in Nunspeet.

Alleen gaan is niet gezellig en dan is ook het punt maken van vier man niet haalbaar. Goede raad is duur dus je neemt je vrouw en je minderjarige kinderen mee en nog een paar vrienden die er hetzelfde overdenken zoals dat jij dat doet.

Tot hier heb ik nog respect voor je, je komt op voor iets waarvan jij vindt dat het onrecht is.

Dan besluit je met z’n allen om zonder mondkapje winkels in te lopen, waar je zoals verwacht aangesproken wordt op het niet dragen van dat ding. Er ontstaat een discussie en men vraag jou en je gevolg de winkel en het winkelcentrum te verlaten. Er worden BOA’s van handhaving erbij geroepen en die verzoeken/vorderen ook jullie vertrek. De sfeer wordt steeds grimmiger zelfs zo grimmig dat men besluit de politie in te schakelen.

Als de politie jullie buiten aantreft op aanwijzen van de BOA’s en vragen om jullie te legitimeren blijkt niemand een legitimatiebewijs bij zich te dragen.  De politieagenten besluiten jullie dan ook allemaal aan te houden want zonder een ID kan er ter plaatse geen boete worden uitgeschreven.

Je gelooft ook nog eens in het broodje aap verhaal dat als je tegen de agent die jou wilt boeien zegt dat als je meewerkt je niet geboeid mag worden. Al snel kom je erachter dat zij de wet net iets beter blijken te kennen dan jij en je begint je tegen je aanhouding te verzetten. Er zijn drie man nodig om jou tegen de grond te werken, je bent immers best een grote vent met nog behoorlijk wat kracht. Het is jammer dat je niet gewoon mee hebt gewerkt dan was dat knietje om je verzet te breken ook niet nodig geweest. Het is ook jammer dat door jouw gedrag je de rest van je gevolg overstuur hebt gemaakt, ik heb medelijden met die veertienjarige knaap die ook niet meer wist wat hem overkwam en uit paniek de agenten wilde stoppen, ook hij werd onder zachte dwang aangehouden en geboeid afgevoerd. Ook de filmende paardenstaart mevrouw met haar grote mond dacht het allemaal net wat beter te weten en ook zij moest eerst naar de grond worden gebracht door een agent alvorens zij geboeid afgevoerd kon worden. Maar het meest verdrietige vond ik dat kleine meisje met haar blonde haar die haar vader wilde helpen, wat zal zij geschrokken zijn. Heeft ze vannacht wel kunnen slapen?

Heb je nu niet ontzettende spijt dat je je kinderen in deze positie hebt gebracht? Waarom heb je niet gewoon meegewerkt en een boete geaccepteerd? Had vervolgens de boete voorgelegd aan de rechter! Of is dit te simpel gedacht?

Nu circuleren er twee filmpjes op internet met het grote onrecht wat jullie is aangedaan, althans dat vinden veel mensen die de aanleiding niet kennen of gemakshalve niet willen kennen. Zelf heb je het zover laten komen. De politie handhaaft of je dat nu leuk vindt of niet. Ik heb alle respect voor de wijze waarop de daar aanwezige agenten hebben gehandeld.

Ik vraag me hardop af of er nog een melding naar bureau Jeugdzorg is gedaan. Als ouder breng je je kinderen niet in zo’n positie, als ouder zorg je dat ze veilig zijn en hen niets kan overkomen!

3 Replies to “Beste meneer uit Nunspeet”

  1. Leon Brachel schreef:

    Arme Jacco Bezuijen, Jij bent niet meer te helpen.

  2. Ton schreef:

    Goed verhaal. Duidelijk. Wappies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)