Overwinnings- en Troostmaaltijd

21 januari 2018 Blog, recepten

Ben jij ook zo’n voetbalfan die op zondagmiddag om half één zijn eerste wedstrijd kijkt, dan die van half drie de volgende en om kwart voor vijf naar de laatste schakelt? Ik wel!

Heb jij het dan ook, dat je na het laatste fluitsignaal om half zeven naar de chinees of patatzaak rent om een snelle hap te scoren. Sta jij dan ook tussen tientallen andere mannen, die hetzelfde zijn als jij, te wachten op je nasi of patatje oorlog! Sta jij dan ook zo op je horloge te kijken, omdat om zeven uur weer studio sport weer begint en je alle samenvattingen van al die wedstrijden die je nog niet heb gezien ook wilt bekijken! Kom je dan ook zo gefrustreerd tien minuten te laat thuis en dan chagrijnig probeert je lauwe eten naar binnen te werken, maar dat de helft over je voetbalshirtje van je favoriete club laat vallen!

Mannen en natuurlijk ook de fanatieke voetbaldames onder ons, het eten op een voetbalzondag kan zoveel makkelijker en het kost je maar een paar reclameblokken in de rust, zodat je niets hoeft te missen.

Loop straks nog even naar de Albert Heijn, Coop, Dirk of Jumbo, een andere supermarkt is natuurlijk ook goed. Op je boodschappenbriefje staat natuurlijk een lekker biertje, nootjes en chips, maar zet het volgende er ook even op:

  • 1 Zakje waspeentjes
  • Zakje gesneden prei
  • 1 courgette
  • 1 Aubergine
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • Kippendijtjes (2 p.p.)
  • 1 zak diepvries doperwten
  • 1 zakje aardappelpartjes (liefst met schil)
  • (Zee)zout
  • Verse Tijm
  • (vers gemalen) Peper
  • Olijfolie

Als je dan thuis bent gekomen, het zal dan vlak voor half één zijn, ga je lekker genieten van je voetbalmiddag. Het enige wat je nu nog moet doen is een paar momenten kiezen om even snel de keuken in te lopen om een paar kleine handelingen te verrichten.

Moment 1: Pak een ovenschaal. Gooi de erwten, peen, prei in de schaal. Snij de courgette, aubergine en ui in grote stukken en gooi ook in de schaal. Snij het pepertje fijn, maar verwijder wel even voor je gaat snijden de zaadlijst, ook het fijn gesneden pepertje gooi je in de ovenschaal. Zout en peper eroverheen strooien en met je handen hussel je alles even door elkaar. Zet de schaal in de koelkast, pak gelijk iets te drinken en ga weer lekker op de bank zitten om weer te genieten van je wedstrijd.

Moment 2: Pak nog een ovenschaaltje en gooi hier de aardappelpartjes in. Beetje zout en peper erover en zet in de koelkast, pak weer wat te drinken en geniet weer verder van je wedstrijd.

Moment 3: Haal de groenteschaal uit de koelkast leg de kippendijen naast elkaar boven op de groente. Beetje zout en peper over de kippendijen en per dij een klein takje tijm. Zet weer terug in de koelkast, en neem wat te drinken en te knabbelen mee.

Moment 4: Zorg dat je om half vijf de oven aanzet op 180 graden. Pak beide ovenschalen uit de koelkast en besprenkel de kippendijen met wat olijfolie, doe dat ook met de aardappelpartjes. Giet een flinke scheut bier of witte wijn in de ovenschaal met groenten. Ga weer lekker op je bank of in je stoel zitten om naar de laatste wedstrijd te gaan kijken.

Moment 5: Dit is even een momentje dat aankomt op je verstand van voetbal, de beide schalen moeten in de oven. Pak hiervoor even een moment tussen vijf uur en kwart over vijf, op een moment dat het spel even stil ligt voor bijvoorbeeld een blessurebehandeling. Je schalen moeten 75 tot 90 minuten in de oven staan en hoe mooi zou het zijn als je rond half zeven als de wedstrijd is afgelopen direct aan tafel kan.

Moment 3 en 4 kan je ook in één keer uitvoeren

Als je dan alles uit de oven hebt gehaald en op een bordje voor op schoot heb gedeponeerd zul je merken dat deze maaltijd werkt als een overwinningsmaal maar zeker ook als troost-food.

Eet smakelijk!

3 Replies to “Overwinnings- en Troostmaaltijd”

  1. Edwin en fire schreef:

    Of je kat getij je partner (m/v) eten voor je koken 🙂

  2. Edwin en fire schreef:

    O.. wou wat een vouten in mijn reactie.. niet natuurlijk zijn ‘ of je laat je partner (m/v) voor je koken.

    Ik geef de autocorrectie de schuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)