Fascist

30 juli 2018 Blog

In mijn vorige leven, die van politieagent, ben ik voor van alles en nog wat uitgemaakt, maar nog nooit voor fascist. Gisterenavond de primeur! Deze beschuldiging  kwam van een juriste uit Amersfoort, naar aanleiding van het feit dat ik, mij van geen kwaad bewust, gezegd heb dat ik op Forum voor Democratie (FvD) heb gestemd

Ik ben maar eens gaan zoeken wat fascisme nu daadwerkelijk betekend, want wie weet heeft deze juriste gelijk en blijk ik dus een fascist te zijn!

Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.[1] Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 – 1943. Zo is ook het nationaalsocialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933 – 1945 in Duitsland fascistisch. Eén partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.

Bovenstaande uitleg op Wikipedia heb ik zowel op mijzelf betrokken en op het partijprogramma van FvD, ik kan mij ernstig vergissen maar ik zie geen raakvlakken met het fascisme!

Ja, ik ben voor opvang van vluchtelingen in hun eigen regio, om vanuit daar de werkelijke motieven te onderzoeken waarom men vlucht. Vluchten voor oorlog of omdat je leven gevaar loopt door politieke achtergronden of je sexuele geaardheid, wees welkom. Zijn je motieven niets anders dan economisch, dan is het beter dat je daar blijft. Hard, ja! Maar met het naar Europa halen van economische vluchtelingen schieten wij niets op, maar ook de “vluchteling” zelf niet! Investeren in beter economische- en leefomstandigheden in land van herkomst lijkt mij een betere oplossing. Maakt mij dit een fascist?

Ook ben ik voor afschaffing van de mogelijkheid om een dubbele nationaliteit te hebben. Je bent of Nederlander of je hebt een andere nationaliteit. Kan je je niet gedragen hier in Nederland, dan moet het mogelijk zijn je een stuk gemakkelijker de deur te wijzen dan nu het geval is. Maakt mij dit een fascist?

Ook ben ik voor een kenniskabinet. Ministers en staatssecretarissen die komen uit het vakgebied van hun departement, mannen en vrouwen die weten waarover zij praten en weten waar de pijnpunten uit hun branche zich bevinden. Maakt mij dit een fascist?

Ook ben ik voor een NEDIX, de Europese unie  wordt hoe langer hoe meer een gedrocht. We storten geld in een bodemloze put, waarvan een groot gedeelte in de zakken verdwijnt van de vele (hoge)ambtenaren in Brussel, ambtenaren die er meer lijken te zitten voor eigen gewin dan te zorgen dat Europa leefbaar gehouden wordt. De eerste barsten en diepe scheuren in fort Europa zijn al zichtbaar, het is een kwestie van tijd dat de eerste muren gaan omvallen.  Maakt mij dit een fascist?

Dat er mensen zijn die het niet met mij eens zijn, dat mag. Noem me dom, onwetend of egoïstisch, maar bestempel mij niet als een fascist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)