Op de vlucht

15 maart 2018 Blog

Vanuit een klein plaatsje even buiten de stad ben je op weg naar je woning als er plots een man met een automatisch wapen voor je auto staat en je zegt uit te stappen. Je moet de sleutels van je auto inleveren. Ook neemt deze man je geld en je horloge van je af. Als je tegen stribbelt wordt de loop van het wapen op je hoofd gezet en het wapen doorgeladen! Je mag kiezen, of je auto afgeven en blijven leven of dood worden geschoten en ook je auto kwijt zijn! De keuze is snel gemaakt, want je bent echtgenoot van een mooie vrouw en vader van twee kinderen! Je ziet je auto verderop rechtsaf slaan en uit het zicht verdwijnen!

Geschrokken maar blij dat je nog leeft loop je verder. Je moet zien of je huis nog in orde is, je bent er al een tijdje niet geweest, omdat het in de wijk waar je huis staat erg onveilig is. Je loopt snel en vlak langs de gevels. Op ieder kruispunt die je over moet steken ren je voor je leven. De kans dat je levend de overkant haalt is 50/50. Sluipschutters hebben het voorzien op alles wat beweegt. Het is bijna routine geworden om je zo over straat te begeven. Ook is het routine geworden om iedere keer dat je je gezin alleen laat innig afscheid van ze te nemen, want mogelijk is dit de laatste keer dat ze je in leven zien!

Als je bij je huis komt blijkt er geen voordeur meer in je woning in te zitten. Alles wat het jouw huis maakte is weg! Meubels zijn verdwenen, televisie, keukenapparatuur, zelfs de gordijnen en het glas van je ramen. Er zit geen stopcontact meer op de muur en alle bedrading is uit de muur getrokken.

Waar vroeger de stad 24/7 bruiste van energie, de mensen vrolijk en vrijgevig waren, de cafés en restaurantjes uitpuilde, is het nu verworden tot een kapot geschoten stad!

Vlakbij slaat een granaat in en als het stof is opgetrokken verlaat je voor de allerlaatste keer je huis! Je weet gelukkig veilig je gezin te bereiken en met de hele familie besluiten jullie te vluchten.  Weg uit het door door jouw zo geliefde, maar door oorlog verscheurde land. Alles achterlatend, je bedrijf waar je zo hard voor hebt gewerkt, je vrienden, je hele leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)