Vandaag lang in de keuken gestaan om Vietnamese Loempia’s te maken. Zoals gewoonlijk deel ik het resultaat altijd met mijn vrienden via Facebook. De onvermijdelijke vraag werd natuurlijk gesteld:
“Hoe maak je nou zelf Vietnamese loempia’s?”
Laat ik beginnen met het boodschappenlijstje:
- 2 Kipfilet of 1 doosje garnalen
- 1 zakje Glasnoodles
- 2 Bospeen
- 1/2 Spitskool of Chineesekool
- 2 Bosuitje of lente uitje
- 22 Loempiavellen
- Zout
- Peper
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 1 eetlepel Fishsaus
- 1 eetlepel Suiker
- Ei of water
- Zonnebloem olie
Zorg dat je ruim de tijd hebt, want de bereiding vergt nogal werk!
Bereiding:
- Ontdooi de loempiavellen
- Snij de kipfilet of Garnalen in kleine stukjes.
- Meng wat fishsaus, peper zout en gemberpoeder door de kip of garnalen.
- Maak de glasnoodles zoals op de verpakking staat en koel deze onder koud water af en knip of snij deze vervolgens in kleine stukjes.
- Snij de bospeen in Jullienes snijden, (heel dunnen sliertjes)
- Snij de kool zeer fijn
- Snij de ui zeer fijn
- Bak in een klein beetje olie de kipfilet bruin of de garnalen tot ze wat roze kleuren.
- Voeg de ui toe, bak even mee.
- Voeg de peen, kool en kort geknipte glasnoodles toe, roerbak kort mee.
- Zet de vulling even apart om wat af te koelen.
- Doe suiker bij de vulling en schep deze er goed doorheen.
- Klop een eitje of pak een kopje water
- Pak een loempiavel en schep er wat vulling op en vouw tot een loempia. Rol ze goed strak op!
- Plak de loempia dicht door wat ei of water te gebruiken.
- Zet een wok met voldoende zonnebloem olie op het vuur en verwarm tot 170-180 graden. Loempia’s mogen tijdens het bakken de bodem van de pan niet raken, anders verbranden ze!
- Bak de loempia’s rondom bruin.
Als je nu niet weet hoe je een loempia moet vouwen, kijk dan het volgende filmpje!
https://www.youtube.com/watch?v=JlpoouKLQ5w
Eet smakelijk en laat me even weten hoe het maken van jouw loempia’s is gegaan.
Recente reacties