Bedankt 2017

31 december 2017 Uncategorized

Op social media zie ik heel veel mensen die terugblikken op 2017 en ik kan eigenlijk niet achter blijven.

Ik wil het niet hebben over alle negatieve zaken die rondom mijn PTSS spelen, maar wil terugblikken op al het mooie wat 2017 mij gebracht heeft. Dit betekend niet dat ik niet aan het negatieve denk, maar 2017 heeft mij geleerd dat ik met positiviteit een stuk verder kom dan mij te laten leiden door de minder leuke dingen in mijn leven.

2017 stond in het teken van ontdekken. Het ontdekken van mijn nieuwe ik en ik blijk best een aardige gozer te zijn. Als ontdekkingsreizigers heb ik samen met Sandra mijn vrouw door delen van Europa gezworven. In totaal hebben we bijna twee maanden rondgezworven in Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Zweden en Oostenrijk. Meer dan 10.000 kilometers afgelegd, waarvan Sandra er zo’n 9,000 voor haar rekening heeft genomen, want autorijden is niet meer mijn sterkste kant.

Al deze reizen stonden in het teken van zoeken naar rust en stilte en die hebben we op vele plaatsen gevonden. We zijn verliefd geworden op twee landen in het bijzonder, Zweden en Oostenrijk. Twee landen waar je met weinig moeite op plekken kunt komen waar er niets anders is dan stilte. Alleen het geluid van de wind die ritselt door de bomen en fluitende vogels en geen storende geluiden van de moderne wereld.

Ieder keer als wij weer van zo’n wonderschone plek afscheid moesten nemen heb ik gehuild, gehuild van geluk dat ik dit mocht meemaken, maar ook gehuild, omdat afscheid nemen nu eenmaal pijn doet.

2018 zal qua reizen niet zo’n topjaar worden als 2017, maar Zweden en Oostenrijk gaan we ook in 2018 niet overslaan.

In 2017 hebben veel mensen voor ons klaar gestaan en ons hele mooie momenten laten beleven. Vrienden dichtbij huis die altijd voor ons klaar staan en een hele mooie groep lotgenoten en hun partners die we echte vrienden mogen noemen. Jullie geven veel zonder er ook maar iets tegenover te stellen. Jullie laten me zijn wie ik ben, zonder oordelen te vellen. Bij jullie kan ik onbedaarlijk lachen en huilen zonder me bezwaard of anders dan een ander te voelen. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers en ik kijk uit naar meer mooie en onvergetelijke momenten in een nieuw jaar samen met jullie!

Verder ik wens iedereen, dichtbij of veraf een geweldig mooi, gezond en positief 2018 toe.

9 Replies to “Bedankt 2017”

 1. Marcel schreef:

  Dat 2018 een topjaar mag worden voor jou en de jouwe.

 2. Jan van der Meer schreef:

  Jaaaa…. het positieve belichten! Graag zou ik wensen dat jij als ‘ziener’ jouw mooie momenten laat zien met prachtige foto’s! Dank je voor je verwoording.
  Hoe jij laat zien dat het verleden niet het nu is en zeker geen toekomst is. Jij laat zien dat je eigen wonderlijke creatie de toekomst is.

 3. Hendrika schreef:

  Dat 2018 voor jullie weer n mooi jaar van reizen en ontdekken wordt naar plekken van stilte en ontdekking, en idd Zweden is een super mooi land

 4. Ruud Faber schreef:

  Mooi verwoord Jacco. Het is zoveel beter om elkaar te laten zien wat nog wel kan en hoe een ieder op haar/zijn manier weer leert te genieten.
  Ook wij willen jullie alleen maar laten zien wat een radicale verandering van je leven voor goeds met een (ptss) mens kan doen. En ik, Ruud, ben zo vol van onze nieuwe woon- en leefomgeving en wat het met mij doet dat ik er wel over kan blijven uitwijden, niet om een ander jaloers te maken. Dat ik uit sarcasme (betekent dat de humor weer terugkomt) soms tot vervelens toe plaatjes met weer mooi weer Deel- moeten jullie me maar vergeven
  Op naar een nog beter jaar dan het voorgaande en dat een ieder maar verder mag groeien en nog meer gemoedsrust mag vinden

 5. Ferry Bloom schreef:

  Dat je een toffe gozer bent wist ik al. Dankzij jou ben ik in contact gekomen met lotgenoten. En dankzij de vele en herkenbare berichten van de lotgenoten heb ik de ptss beter leren begrijpen, accepteren en leren beheersen (tot op zekere hoogte).

  Ondanks dat het soms veel moeite kost om een bericht te plaatsen en te lezen, wil ik iedereen vragen om hiermee door te gaan. Ik haal er in ieder geval kracht en zelfvertrouwen uit.

  Jacco, in ieder geval een goed einde van 2017 en een beter 2018.

  Ferry Bloom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)